Volkswagen obustavio prodaju vozila sa spornim softverom u zemljama EU
Ilustracija

Potvrđeno

Volkswagen obustavio prodaju vozila sa spornim softverom u zemljama EU

Volkswagen (VW) je objavio da će zaustaviti prodaju u svih 28 zemalja Evropske unije (EU) preostalih novih automobila sa dizel motorima koji su opremljeni softverom koji je varao na testovima emisije štetnih gasova, javlja Anadolija.

Kompanija je u srijedu potvrdila da je obustavila prodaju automobila opremljenih motorom "euro 5" (EA 189), koji su još uvijek kod dilera ili u skladištima. Oni će biti dorađeni, a potom ponovo vraćeni u prodaju. Ove mjere se odnose na vrlo ograničen, ali i nepoznat broj vozila. Noviji modeli s motorima iz “euro 6” kategorije o emisiji štetnih gasova nisu pogođeni skandalom.

Švajcarska, koja nije članova Evropske unije, još krajem septembra je zabranila prodaju VW vozila u kojima je motor sa spornim softverom.

Volkswagen je takođe saopštio da se sprema da opozove 8,5 miliona automobila koji su već u privatnom vlasništvu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.