Pistorijus izašao iz zatvora, od sada kaznu služi u kućnom pritvoru
Oskar Pistorijus

Zbog ubistva djevojke

Pistorijus izašao iz zatvora, od sada kaznu služi u kućnom pritvoru

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus pušten je iz zatvora u Pretoriji u ponedeljak uveče i ostatak svoje kazne odradiće u kućnom pritvoru.

Pistorijus je prije godinu dana osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva svoje djevojke Rive Stenkamp, a prošle nedelje mu je odobreno puštanje na uslovnu slobodu.

Prvobitno je bilo najavljeno da će Pistorijus napustiti zatvor u utorak, ali je u poslednjem trenutku odlučeno da to bude objavljeno veče ranije.

Pravo iz zatvora, Pistorijus je otišao u kuću svog ujaka, gdje će odraditi ostatak kazne. To je pod uslovom da u novembru presuda za ubistvo bude preinačena u ubistvo sa predumišljajem. Saslušanje povodom tog slučaja zakazano je za 3. novembar, a ukoliko Pistorijus bude osuđen čeka ga zatvorska kazna od minimum 15 godina.  

Pistorijus je ubio svoju djevojku za Dan zaljubljenih 2013. godine kroz zatvorena vrata kupatila i od tada se branio da je mislio da je u pitanju provalnik. Tužilaštvo je, s druge strane, sve vrijeme tvrdilo da je ubistvo uslijedilo posle rasprave i sa predumišljajem, a južnoafrički atletičar je oslobođen tih optužbi.  

Pod uslovima kućnog pritvora, Pistorijus će morati da živi pod određenim pravilima do isteka kazne 20. oktobra 2019. godine. Moraće da nastavi da ide na psihoterapije i neće smjeti da u svom posjedu ima nikakvo oružje, ali neće morati da nosi nikakvu vrstu sprave koja prati njegovo kretanje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.