Pečenom jabukom protiv grlobolje
Ilustracija

Prirodni lijek

Pečenom jabukom protiv grlobolje

Pečena jabuka, osim što je tradicionalni dio trpeze, može da se koristi i kao prirodni lijek, poručuje bečki stručnjak za ishranu, profesor Hademar Bankhofer.

Bol u grlu možete uspješno da riješite sa tri pečene jabuke. Važno je da te tri jabuke jedete jednu za drugom, ali da nisu vrele, već umjereno tople, jer u protivnom mogu da nadraže sluzokožu usta i grla. 

Profesorov savjet 

Kada jabuku čistite od sjemenki, nemojte previše da je dubite, da vam ne bi otišao korisni fil. A za punjenje jabuka, pored oraha i lješnika, dodajte i med i suvo groždje koji su odlični protiv stresa. TakoĐe, jabuku možete da prelijete livadskim medom.

Neka saznanja iz oblasti fitoterapije 

Tokom pečenja, u jabukama dolazi do stvaranja posebnih jedinjenja, enzima i bioaktivnih materija koje u sluzokoži usta, grla i glasnih žica aktiviraju sposobnost organizma da se sam liječi i zato su pečene jabuke savršene za liječenje grlobolje.

Žena sam ja

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.