Kako da vaša poslovna garderoba izgleda otmenije i skuplje
Ilustracija

Savjeti za trendi poslovnu ženu

Kako da vaša poslovna garderoba izgleda otmenije i skuplje

Bilo da tek uplovljavate u poslovni svijet ili ste između dva posla, izbor i kupovina odjeće može predstavljati stresan faktor. Pojaviti se svakog dana na poslu u reprezentativnoj odjeći može biti izazov, pogotovo finansijski. Svi znamo da je prvi utisak jako bitan, a evo kako da se pokažete u najboljem svjetlu, a da ne potrošite mnogo novca.

1) SAZNAJTE KOJI SU TO OSNOVNI KOMADI KOJI VAM TREBAJU I NABAVITE IH

Ako imate ograničen budžet, razmislite koji tip odjeće najviše odgovara vašem radnom mjestu i na njega trošite više novca. Tražite komade u crnoj, sivoj ili teget boji i budite sigurni da vam kroj odgovara i da je lak za kombinovanje. Ako radite u nekoj velikoj korporaciji to će uglavnom biti blejzeri i pantalone „na ivicu“, a ako je vaše radno mjesto opuštenije, potražite dobar sako i tamne farmerke koje vam savršeno pristaju.

 

2) NE KUPUJTE DREČAVE BOJE

Najbolji trik kojim ćete prevariti kolege da vaš autfit košta mnogo više nego što ste ga platile je da izbjegavate drečave boje jer one izgledaju jeftino. Birajte neutralne boje poput teget, bež i braonkasto-sivih nijansi. Crna ne mora da bude obavezan izbor, a ove neutralne boje će bez sumnje izgledati mnogo bolje od jarkih i drečavih.

 

3) NE KUPUJTE NAPADNE PRINTOVE

Držite se podalje od prolaznih trendova poput napadnih printova jer će to jako brzo izaći iz mode za razliku od neutralnih boja. Izbjegavajte da kombinujete jeftine komade sa printom jer loše uklopljena kombinacija neće uopšte izgledati elegantno.

 

4) NE KUPUJTE NIŠTA ŠLJOKIČAVO
Razlozi za ovo su isti kao i za prethodne dvije stavke, jeftini komadi od sjajnih materijala ili šljokica često odaju utisak jeftinoće. Ako uporedite šljokičavu haljinu koja košta pet puta manje od druge, razlika će vam biti jasna.

 

5) NE KUPUJTE NIŠTA ŠTO VAM NE STOJI
Ako vam kroj ili veličina nekog komada ne odgovara, ne kupujte ga. Nebitno je koliko je snižena cijena, ovakva kupovina se nikako ne isplati.

Ženablic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.