Jesenji trendovi u šminkanju
Ilustracija

Make up

Jesenji trendovi u šminkanju

S promjenom godišnjih doba, mnoge dame mijenjaju boje i način šminkanja, a ove jeseni u modi su smirenije nijanse i zlatni tonovi koji licu daju blistav i "osunčan" izgled.

Preovlađuju tople boje, poput crveno smeđe i bakarne, nijanse breskve i kajsije, nježna roze i blijedoljubičasta. 

* Ako vam je kosa svijetlosmeđa ili plava, birajte sjenke nežnih boja, s dodatkom sedefa koji će naglasiti oči i dati im blistav sjaj. 

* Za brinete su idealne tople nijanse kajsije, koje koži daju posebnu svježinu. 

* Crvenokosim damama savršeno odgovara boja breskve, a pošto je dovoljno intenzivna, nemojte da pretjerujete sa šminkom. 

* Ukoliko imate crnu kosu, neka vaš izbor ove jeseni budu tamnije senke za oči i rumenilo u nijansi kajsije i maline.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.