Vratite kosi sjaj uz pomoć bijelog luka
Foto: Thinkstock

Njega kose

Vratite kosi sjaj uz pomoć bijelog luka

Iako vam se, zbog neprijatnog mirisa, ova ideja možda neće dopasti, ne brinite, aroma luka se neće osjetiti, a rezultat će biti odličan.

Kosa vam je na krajevima ispucala, a dlaka suva? Da biste joj vratili sjaj i ubrzali rast, "nahranite" je maskom od bijelog luka. Iako vam se, zbog neprijatnog mirisa, ova ideja možda neće dopasti, ne brinite, aroma luka se neće osjetiti, a rezultat će biti odličan.

Naučna istraživanja su pokazala da ovo povrće hrani, stimuliše rast i sprječava opadanje kose. Recept je, pritom, vrlo jednostavan: 1/4 kašičice bijelog luka u prahupomiješajte sa 50 mililitara maslinovog ili kokosovog ulja. Kada ste promiješali, dobijenu mješavinu zagrijevajte samo 30 sekundi u mikrotalasnoj pećnici, i maska je gotova za upotrebu.

Neprijatan miris je isčezao, i nemate razloga za brigu. Kada masku umasirate u kožu glave, ostavite je da odstoji 20 minuta, a onda kosu isperite i operite je šamponom koji inače koristite.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.