Gojković objavio spisak igrača za duel sa Španijom
Vladimir Gojković, Foto: Šansasport

20. oktobra

Gojković objavio spisak igrača za duel sa Španijom

Novi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, objavio je spisak igrača za duel sa Španijom, na startu preliminarne faze Svjetske lige.

Duel Crne Gore i Španije, u okviru B grupe, biće odigran 20. oktobra na otvorenom bazenu na Škveru.

Gojković je pozvao 17 vaterpolista. Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Uroš Čučković, Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Nikola Janović, Aleksandar Ivović, Nikola Vukčević, Filip Klikovac, Predrag Jokić.

Pozvani su i Miloš Šćepanović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Nikolas Saveljić i Slaven Kandić.

Gojković je, komentarišući spisak, kazao da su za duel sa Španijom pozvani stariji igrači, koji imaju najviše iskustva.

On je kazao da je razgovarao sa svim kandidatima i da su svi raspoloženi da igraju, osim Borisa Zlokovića koji je povrijeđen.

"I on bi vjerovatno bio tu, ali ga je povreda spriječila. Ovo nije najjači sastav, jer su tu još tri, četiri imena koja nijesu pozvana za ovu akciju. To su Antonio Petrović koji je prihvatio da se vrati da igra za reprezentaciju, zatim Saša Mišić i Aleksa Ukropina", rekao je Gojković u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

On je kazao da će vjerovatno već od sljedećeg meča Svjetske lige i njih trojica biti pozvani za reprezentaciju.

"Na spisku su i tri igrača koja su priključena selekciji kao nagrada za njihov rad i trud. Dakle, uz Petrovića, Mišića i Ukropinu, to je spisak igrača na koje najozbiljnije računamo za nastavak Svjetske lige i za Evropsko prvenstvo", rekao je Gojković.

On je kazao da crnogorska reprezentacija duelom sa Španijom zvanično počinje i pripreme za Evropsko prvenstvo.

"Cilj nam je bio da se malo skupimo. Ovo nije nova ekipa, ali se dosta stvari promijenilo i meni je prvi put da sam u ovoj ulozi. Neki od igrača se vraćaju da igraju za selekciju. Da napravimo kontakt, i da počnemo da dogovaramo neke stvari. Ne možemo ništa značajno napraviti za dva dana, ali biće nam lakše 14. decembra kada počnu pripreme za Evropsko prvenstvo, da imamo neke osnove", zaključio je Gojković.

Gojkoviću će u radu pomagati Petar Porobić i Nenad Vukanić, kndicioni trener biće Mladen Klikovac, a u medicinskom timu su doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović, tehnička podrška su Radovan Milinić i Vasko Vučković.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.