Opada vam kosa? Evo kako to da spriječite
Foto: Shutterstock

Njega kose

Opada vam kosa? Evo kako to da spriječite

Jesen predstavlja prelazni period, kad se mijenja priroda, vrijeme, ali i stanje naše kože i kose. Tokom jeseni našim vlasima potrebno je više hranljivih materija i vlage. U protivnom, kosa će početi da opada.

Promijenite ishranu
Neka se vaša ishrana ovih dana bazira na nezasićenim masnim kisjelinama, kao što je maslinovo ulje, masline, sjemenke suncokreta i bundeve. Tokom dana jedite i bjelančevine ribljeg porijekla, povrće i voće, pa makar i zaleđeno.

Smanjite korišćenje fena
Koristite ga minimalno ili sušite kosu samo hladnim vazduhom. Tokom jesenjeg i zimskog perioda bolje je uopšte da ne koristite peglu i električne uvijače za kosu.

Regeneracija
Kad god možete, obezbijedite svojoj kosi dovoljno vlage. Na primjer, prije pranja kose, dok pripremate obrok, stavite na nju omiljenu masku ili ulje te ostavite da stoji na njoj oko jedan sat. Nakon pranja kose obavezno nanesite regenerator.

Piling korena
Ako se vaša kosa brzo masti, nemojte tokom pranja kose da radite piling, nemojte je prati vrućom vodom i odustanite od vrućih kupki. Kosa će vam se u suprotnom brže znojiti i mastiti. Ali, trudite se da makar izmasirate tjeme prije pranja.

Zaštita
Hladnoća i jak vetar štete kosi, a čak i glavi. Tokom jeseni je zato kosu bolje “sakriti” u neku frizuru te obavezno nositi kapu.

Prva.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.