Najbolji kardio trening za vaše tijelo
Ilustracija

Rezultat odličan

Najbolji kardio trening za vaše tijelo

Program krojen po mjeri vašeg tijela idealan je izbor – on će pružiti zavidne rezultate i pomoći vam da poboljšate formu.

KAKO FUNKCIONIŠE

Umjesto da prije treninga određujete koliko ćete da uradite određenu vježbu, pa da npr. vježbate 40 sekundi, a onda se odmarate 20 sekundi, pustite vaše srce odnosno otkucaje srca da vam sami kažu.

"Ja treniram dok srce ne dostigne 84 procenata maksimalnih otkucaja, a onda odmaram dok ne dostigne 65 procenata", kaže Kozgrov.

Naravno, potreban vam je monitor koji će mjeriti otkucaje srca, odnosno koji će vam pokazivati kada dostignete visok, a kad nizak prag otkucaja.

KOJE VJEŽBE MOŽETE DA RADITE?

Kozgrov uglavnom radi sljedeće četiri vježbe: preskakanje konopca, zamah ketlbelom, borba s konopcem i guranje sled mašine, ali vi možete da izaberete više pokreta ili manje.

Kozgrov ovaj pristup izvođenja vježbi sprovodi dok ne postigne određeni broj otkucaja, a potom odmaranje dok ne stigne do 65 procenata maksimalnih otkucaja sprovodi sa sve četiri vježbe i ponavlja ih u što više rundi u vremenu koje sam sebi zada, na primjer za 30 minuta.

"Super je što se vremenom kako se vaše sposobnosti poboljšavaju, prirodno skraćuje vrijeme oporavka između vježbi, pa samim tim možete da uradite više vježbi nego ranije", kaže Kozgrov.

Čak i kada ste umorni ili se ne osjećate dobro, vaše srce će to prepoznati, a vi ćete automatski prilagoditi svoj trening vašem tijelu. Ako pratite ove savjete, vaše tijelo će vam diktirati koliko ćete se dugo odmarati i koliko ćete rundi uraditi.

SVE KARDIO VJEŽBE DOLAZE U OBZIR

"Neke vježbe ne utiču mnogo na ubrzan rad srca, pa ćete moći da uradite više vježbi i u dužem vremenskom intervalu. Možete i da trčite, radite trbušnjake, vozite bicikl, veslate ili da radite bilo koje druge forme tradicionalnog kardio treninga", kaže Kozgrov.

Menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.