Google otkupio cijelu abecedu!

Google otkupio cijelu abecedu!

U avgustu ove godine, Gogle je objavio novu kreaciju sopstvene komapnije pod nazivom „Alfabet“. Sada, nakon kupovine domena ABC, ovaj gigant polaže prava na internet adresu koja pokriva cijelu abecedu.

Od kako je objavljeno da Google mijenja ime kompanije, ABC.xyz adresa je do sada imala ulogu da korisnika dovede do glavne stranice „Alfabetovog“ sajta. 

I dalje ostaje da se pokaže zašto je Google kupio apsurdno dugačko ime svog domena.

Postoje još dva očigleda imena koja bi bila pogodna za „Alfabet“, ali njih posjeduje kompanija „Be-Em-Ve“ i "American Broadcasting Company" - Alphabet.com i ABC.com – tako da im je možda samo ponestalo opcija.

URL adresa koju čini cijela abeceda je prethodno posjedovalo privatno lice, i prvobitno je registrovano 1999. godine. 

Mnogi su nagađali da se radi samo o mjeri predostrožnosti kompanije, koja je željela da izbjegne da bilo koja konkurentska kompanija ne polaže prava na bilo šta što bi imalo veze sa abecedom.

Rts

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.