Pomiješajte ove sastojke i uklonite mitesere ZAUVIJEK!
Ilustracija

Jednostavan trik

Pomiješajte ove sastojke i uklonite mitesere ZAUVIJEK!

Da pogodimo: koristili ste kozmetiku u prošlosti kako bi uklonili svoje neugledne, dosadne, a ponekad i bolne mitesere samo da bi se oni odmah ponovo vratili, zar ne?

Izgleda da su te skupe trake, sredstva i metode za čišćenje lica samo privremena rješenja i ne mogu biti djelotvorne kao određene prirodne metode. Ovo je jedna od njih!

Sve što trebate je limun, marska so i topla voda. Ova metoda je djelotvornija od bilo čega što ćete kupiti u prodavnici i vaši se miteseri više neće vratiti, barem neko konkretno duže vrijeme.

Postupak:

U maloj posudi pomiješajte 1 veliku kašiku morske soli, 1/2 male kašike limunovog soka i 1 malu kašiku tople vode.

Nanesite smjesu na vaše cijelo lice, a veću količinu nanesite na područja s miteserima.

Uzmi toplu i vlažnu krpu i polako nanosite smjesu na kožu kružnim pokretima. Na taj način masirajte kožu toplom krpom 5 minuta. Ponovo zagrijte krpu toplom vodom ako se počne hladiti.

Dopustite da mješavina stoji na koži još 5 minuta, a zatim operite lice u hladnoj vodi – koliko god hladnu možete podnijeti.

Možda ćete morati ponoviti ovaj postupak još koji put tokom sedmice, ali to će ukloniti one neugodne mitesere i spriječiti da se ponovo pojave.

Zašto je ovo djelotvorno?

Morska so je antibakterijsko sredstvo koje pomaže očistiti i odčepiti pore. Limunov sok sadrži limunsku kisjelinu koja pomaže u borbi protiv klica i bakterija i na taj način čisti kožu. Topla voda takođe pomaže otvoriti pore. Sve zajedno, to je poput skupog hemijskog pilinga, ali ni približno loše za vašu kožu.

Balkanspress.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.