Rođena beba sa jednim okom na sredini čela
Foto: YouTube Screenshot

Egipat

Rođena beba sa jednim okom na sredini čela

U privatnoj bolnici u gradu El Senbelavein u Egiptu rođena je beba sa jednim okom koje se nalazi nasred čela.

Nažalost, ova beba neće moći da preživi duže od nekoliko narednih dana. 

Ljekari vjeruju da beba boluje od “kiklopije”, neobičnog poremećaja koji je dobio ime po jednookim divovima iz grčke mitologije. 

Stručnjaci još i smatraju da je do ove komplikacije došlo zbog izlaganja radijaciji u materici tokom trudnoće ili zbog toga što je majka uzimala određenu kombinaciju lekova. 

Ovo je jedan od najrjeđih urođenih oblika defekata djece, a bebe koje se rode sa ovim problemom, umiru ubrzo poslije rođenja, prenosi b92.

Jedno oko i nos koji nedostaje su rezultat toga što se očne duplje dječaka nisu dobro razvile u materici. Većina ovih beba ne preživi jer imaju i druge ozbiljne nedostatke, kao što su i loše formirana srca. 

Pogledajte snimak bebe sa istim poremećajem koja je rođena u Izraelu prije nekoliko godina:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.