Pet grešaka koje pravi svaka djevojka sa dugom kosom
Ilustracija

Savjeti

Pet grešaka koje pravi svaka djevojka sa dugom kosom

Mnoge djevojke žele da puste dugu i zdravu kosu, međutim većini to ne uspijeva.

1. Raščešljavanje kose kada je suva 

"Duga kosa se neizbježno i gotovo uvijek zamrsi koliko god da je njeguješ? 

Možda je problem u tvom šamponu ili regeneratoru. 

Ali još veći problem je to kada se kosa češlja nakon što se prosuši, tada je gotovo nemoguće ispraviti. 

Savjet mnogih frizera je da nakon dva šamponiranja, koristite dosta regeneratora i da u tom trenutku češljem sa širokim zupcima razmrsite kosu a zatim je isperete osušite, onda će se znatno lakše i ljepše raščešljati bez kidanja i mučenja. 

2. Korišćenje suvog šampona na kosi opranoj prije dva dana 

U svijetu ljepote vodi se velika debata: Da li koristiti suvi šampon ili sprej za kosu?

Već dobro poznata situacija je da se kosa izmasti nakon dva dana a sticajem okolnosti ne stižemo da je operemo ili pomislimo da može proći još jedan dan pa tada posežemo za sprejevima ili talkovima čiji puder čini da kosa izgleda svježije, ali samo na neko vrijeme. 

Sprej za kosu uglavnom bude suv a u isto vrijeme lepljiv, pa time i uništava kosu ako se ne koristi pravilno. 

Dobra alternativa bi bio suvi šampon. Nanosi se na korijen kose i masiranjem se raspoređuje svuda gdje se kosa najviše masti. 

Ovaj šampon nije samo za kosu koju želimo da osvježimo, već se može i nanositi na tek opranu i osušenu kosu, za isticanje sjaja, volumena i za bolju teksturu dlake. 

3. Zatezanje kose u konjski rep 

Znamo da vam za treninge najviše odgovara brzo skupljanje kose u konjski rep, ali punđa je bolji izbor ukoliko imate dugu kosu. 

 Takođe u toku treniranja ili rekreacije ne bi trebalo da koristite kapu, šešir ili kačket jer će se taj očas nakupljen znoj, ubrzo da se proširi po cijeloj kosi. 

Pravilnu punđu za treninge ćete napraviti tako što skupite kosu kao za konjski rep samo bez previse zatezanja, savijete u krug i prikačite. 

Preporučuje se upotreba ukosnica jer one najmanje oštećuju vaše pramenove prilikom skidanja. Možete praviti i francusku kiku, riblju kost ili bilo koji način skupljanja kose koji ne zateže i ne opterećuje tjeme glave. 

4. Korišćenje laka za kosu prije nego što napravite lokne 

Postoje dva tipa laka za kosu: sa fleksibilnom formulom i onaj koji kosu drži i ne dozvoljava joj da se pomjera. 

Svaka djevojka sa dugom kosom bi trebalo da ih ima u svojoj kozmetičkoj opremi, kako bi spriječila kosu od kidanja i istezanja.

Lak za kosu se nanosi od korijena ka krajevima kose sa razdaljine oko 10 cm. 

Ta količina će vam dati dovoljno snage da vasa kosa ostane u vašem željenom obliku. 

Dakle, lak za kosu koristite na samom kraju kada završite sa frizurom i kada dobijete željeni izgled, on je tu za vas da se oblik koji vam se dopada što duže ne promijeni. 

5. Ostavljanje puštene kose pod kragnom zimske jakne 

Mnoge djevojke sa dugom kosom moraju da pretrpe razne teškoće koje im donosi zima, a to su ešarpe, kape, jakne, krzna… 

To su sve neprijatelji duge kose. 

Mi vam savjetujemo da, prije stavljanja svih tih rekvizita ili prije oblačenja jakne, očešljate kosu mekom četkom, a zatim sa jedne strane ispletete kiku. 

Bitno je da vašu dugu kosu zaštitite i njegujete i tokom zime, kako bi imala savršen izgled kada se vrijeme proljepša.

Superžena

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.