Idealna frizura za svaki horoskopski znak
Ilustracija

Zvijezde i kosa

Idealna frizura za svaki horoskopski znak

Škorpijama stoji apsolutna svaka frizura, dok su za Lavice rezervisane kovrdže...

Frizuru biramo prema tipu kose, obliku lica, boji tena i očiju, ukusu, ali u odabiru može vam pomoći i znak kojem pripadate u horoskopu. Saznajte koja je vaša idealna frizura u odnosu na to da li ste elegantni Bik, konzervativna Djevica, šik Vaga, romantična Riba ili neki drugi horoskopski znak

Ovan

Ovnovi imaju gustu kosu, debele vlasi i često velike kovrdže. Vole izražajne boje i ljubitelji su neprirodnih boja. Često nisu praktični i ne pitaju frizera za savjet, pa uglavnom završe s frizurom koja nije prikladna njima.

Savjet: Pustite da vaš glavni adut budu kovrdže. Njegujte ih i igrajte se.

Bik

Praktični i elegantni Bikovi vole tradicionalne ženstvene boje i frizure, jednostavne za održavanje. Njihova idealna frizura za dan je strogo i uredno ošišana kosa. Za veče biraju malo neurednije i izazovnije.

Savjet: Objasnite frizeru kakvu frizuru želite kako biste dobili upravu onakav stajling kose kakav vam najbolje odgovara.

Blizanci

Blizanci obožavaju neobično ošišane frizure i vole često da mijenjaju. Žena Blizanac učiniće sve da dobije frizuru kakvu nosi njena najdraža glumica pa će čak i provesti sat vremena u kupatilu svako jutro.

Savjet: Ove jeseni odlučite se na jedinstvenu boju kose po kojoj ćete biti prepoznatljivi.

Rak

Žene Rakovi vole jednostavne i ženstvene stilove. Duga i ravna ili kosa s mekim uvojcima im je najdraža frizura, a odlično im stoji i klasični konjski rep s nekoliko pramenova koji vise sa strane.

Savjet: Rakovi ne vole promjene, ali odvažite se i probajte neku sasvim drugačiju frizuru. Neka ona bude drska i pokaže vas u potpuno novom svjetlu!

Lav

Lavove, kao i Ovnove, krasi gusta kosa koja je često neposlušna. Ženu Lava prepoznaćete po bogatoj kosi, bez obzira na frizuru i boju. One ne pate od trendova, već nose frizuru koju smatraju svojim potpisom.

Savjet: Posvetite pažnju tjemenu i lagano ga masirajte nakon nanošenja regeneratora. Vaša guste vlasi stvorene su za taj sitan luksuz.

Djevica

Ovi perfekcionisti vole uredne, čak i konzervativne frizure. Zbog toga im odgovaraju frizure čistih linija poput boba dužine do ramena ili duge potpuno ravne kose. Tretmani keratinom stvoreni su za Djevice – svaka vlas mora biti na svom mjestu! Za sofisticiran izgled spremne su da izdvoje svo vrijeme ovog svijeta.

Savjet: Držite se svog stila i izbjegavate velike promjene kao i kratke frizure.

Vaga

I žena Vaga voli elegantan, sofisticiran izgled, vrlo je šik i ima stila, a za razliku od većine znakova, može da mijenja frizuru iz dana u dan kako bi savršeno išla uz odjevnu kombinaciju.

Savjet: Vrijeme je da isprobate novitete i promijenite frizuru. Eksperimentišite, stavite razdjeljak na drugu stranu i uživajte u promjeni.

Škorpija

Žena Škorpija voli da zrači seksepilom i moći, a često joj uspijeva da čim se ujutro probudi izgleda savršeno. Vole bogate boje, poput kestenjaste ili plavih pramenova koji im uokviruju lice. Izabraće ili potpuno ženstvenu frizuru s dugim uvojcima ili kratku mušku frizuru poznatu kao “mod” kakva se nosila 1960-ih.

Savjet: Hidratacija je najbolji prijatelj vaše kose. Izaberite proizvod bogat hranjivim sastojcima koji će vaše vlasi održavati zdravima.

Strijelac

Ovom hirovitom znaku koji ne voli ograničenja najbolje odgovaraju mladalačke frizure. Žene Strijelci nisu za fen frizure za koje je potrebno i 45 minuta jer to smatraju gubljenjem vremena.

Savjet: Ne bojte se promjene. Jednom kad je napravite, držite se te frizure kako biste je zavoljeli.

Jarac

Poput Djevica i Jarčevi su perfekcionisti pa su ljubitelji tretmana keratinom. Vole čist, moderni izgled, tradicionalne boje i stilove pogodne za posao, ali i za večernji izlazak. Toliko su iskusni da vrlo lako mogu napraviti savršenu fruzuru.

Savjet: Ukoliko imate dugu kosu, ošišajte se. Ako vam je kosa kratka, pustite je da raste i uživajte u eksperimentisanju.

Vodolija

Nepredvidljiva Vodolija poput Blizanaca i Strijelca, prvenstveno voli slobodu, uživa u isprobavanju novih trendova i često mijenja izgled. Vrlo često se može vidjeti s otkačenom, modernom frizurom.

Savjet: Usporite i pogledajte se još jednom u ogledalo. Vidjećete da i nema potrebe da eksperimentisanjem.

Ribe

Ovaj ultra ženstveni znak je slab na trendove. Ribe vole jako dugu kosu i žele frizuru u koju ne treba uložiti puno truda. Lako ih je nagovoriti na promjenu čak i kada nisu sigurne da li žele to, ali ako rezultat nije onakav kakav su očekivale mogu jako da se uznemire.

Savjet: Odmorite kosu od sušenja fenom. Kosa će se oporaviti, a vi ćete biti sigurniji u sebe.

Nezavisne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.