Hirurg uspio da poveže bebinu glavu nakon teške saobraćajne nesreće (VIDEO)
Džekson Tejlor

Medicinsko čudo

Hirurg uspio da poveže bebinu glavu nakon teške saobraćajne nesreće (VIDEO)

Ovo dijete se čudesno oporavilo nakon što mu se glava razdvojila u saobraćajnoj nesreći

Mali Džekson Tejlor, jednu godinu star, je mogao da nastrada u saobraćajnoj nesreći. Ova beba od 16 mjeseci je bila sa svojom mamom i sestrom u kolima kada su se sudarili sa drugim vozilo pri brzini od 110 km/s. Snaga sudara je bila toliko intezivna da je Džeksonova glava bila razdvojena od njegovog vrata, rekao je hirurg dr Džof Askin.

U sedmočasovnoj operaciji dr Askin i njegov tim su uspjeli da spoje dječakovu glavu.

"Ne bi mnogo djece moglo da preživi ovakvu povredu, i ako bi preživjelo ne bi bili u stanju da se mrdaju ili dišu", rekao je dr Askin.

Džekson sada nosi, kako to njegova porodica naziva "oreol" kako bi njegovo tijelo ostalo stabilno, koji će ljekari skinuti nakon osmomjesečne terapije. Poslije toga, moći će da živi normalan i zdrav život, prenosi Kurir.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.