Jadran na korak od Lige šampiona
Vaterpolisti Jadran Carina

Trijumf od 8 golova razlike

Jadran na korak od Lige šampiona

Vaterpolisti Jadran Carina pobijedili su večeras u Herceg Novom italijansku Brešu 14:6 (3:1, 4:3, 4:1 i 3:1), u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

Crnogorski prvak trijumfom od osam golova razlike napravio je veliki, odlučujući korak ka Ligi šampiona.

Jadran je večeras u potpunosti nadigrao vicešampiona Italije, poveo je na startu 3:0 i tokom cijelog meča bio u vođstvu, koje je u finišu meča iznosilo i devet golova.

Najefikasniji u pobjedničkom timu, na čijem se golu istakao Slaven Kandić sa 11 odbrana, bio je Nikola Janović sa pet golova, Aleksa Ukropina je postigao tri, Vlado Popadić dva, a po jedan Bojan Banićević, Stefan Vidović, Bojan Banićević, Miroslav Ranđić i Vladan Spaić. 

Dvostruki strijelci bili su Giljermo Molina i Valerio Rico, dok su po gol postigli Zeno Bertoli i Stefano Gerato.

Italijanski vicešampion biće domaćin revanša, 17. oktobra u Breši. 

Bolji iz duela Jadrana i Breše u Ligi šampiona igraće u grupi A sa Barselonetom, Egerom, Olimpijakosom, Špandauom i pobjednikom kvalifikacionog duela između Primorja i Hanovera. 

Poražene ekipe iz plej-ofa nastavljaju takmičenje u Eurokupu.

Cdm/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.