Joga pomaže osobama sa artritisom
Foto: Thinkstock

Istraživanje

Joga pomaže osobama sa artritisom

Istraživanje sprovedeno u američkom Džon Hopkins univerzitetu pokazuje da joga može da pomogne u ublažavanju bolova prouzrokovanih artritisom.

Novi rezultati su dobijeni praćenjem 75 odraslih ispitanika koji su patili od reumatoidnog artritisa ili od osteoartritisa kolena, piše Hafington post. 

Inače, tokom dva mjeseca istraživanja učesnici su vježbali jogu tri puta sedmično, a po isteku posmatranog perioda kod ispitanika je zabilježeno poboljšanje opšteg tjelesnog, ali i duševnog stanja. 

U ranijim istraživanjima je već utvrđeno da je joga povezana sa smanjenjem upalnih procesa u zglobovima, jednog od uzroka pojedinih tipova artritisa.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.