Kako spržiti masne naslage s butina za 30 dana?
Ilustracija

Pet koraka

Kako spržiti masne naslage s butina za 30 dana?

Plan da nedjeljno gubite od 500 grama do jednog kilograma – tj. od dva do četiri kilograma mjesečno – zvuči ostvarivo, zar ne?

Višak kilograma će vas usporiti i povećati rizik od srčanih bolesti i dijabetesa, tako da je, pored toga što će vam mršavljenje pomoći da izgledate bolje, to nešto što morate da uradite zbog svog zdravlja.

To podrazumijeva poseban režim ishrane, poseban način vježbanja, potpuno poseban način života. Ali i gojazniji su uspjeli, pa zašto ne biste mogli i vi?

PRVI KORAK

Pređite na način ishrane baziran na niskokaloričnim namirnicama i mudro kombinujte hranu. Izbacite namirnice koje sadrže šećere i masti i redovno mjerite veličine porcija da biste izbjegli prejedanje.

DRUGI KORAK

Radite kardio vježbe, koja ubrzavaju proces topljenja masti, po 30 do 60 minuta pet puta nedjeljno tokom 30 dana. Razmislite o vježbama koje pogađaju mišiće nogu, poput vožnje rolera, trčanja, planinarenja i biciklizma.

TREĆI KORAK

Izvodite čučnjeve dva ili tri puta nedjeljno. Istraživanja su pokazala da su čučnjevi uz iskorak najbolja vježba za butine.

Zauzmite raskoračni stav sa stopalima raširenim malo više od širine ramena, savijte koljena, a zadnjicu spuštajte kao da se spremate da sjednete. Ne dozvolite da vam koljena pređu nivo stopala. Nakon izvjesnog vremena možete početi sa čučnjevima sa opterećenjem.

ČETVRTI KORAK

Iskorakom ćete postići izvanredne rezultate! Iskoračite naprijed desnom nogom, savijte koljena i težinu preusmjerite ka naprijed. Vratite se u početnu fazu i sve ponovite drugom nogom. Zatim u ruke uzmite bučice kao vrstu otpora i na taj način ćete napasti aduktore noge, odnosno spoljni i unutrašnji dio butina.

PETI KORAK

Ne budite aktivni samo na treningu, naučite da živite aktivno. Nemojte sjedati u autobus ili automobil kada idete na odredište udaljeno manje od 20 minuta hoda. Idite stepenicama umjesto lifta. Da, baš svakog dana tokom narednih 30 dana.

Tako ćete skinuti masne naslage i definisati mišiće nogu. Takođe, na ovaj način ćete smanjiti rizik od preuranjene smrti za 15 procenata, kako su pokazala istraživanja.

Menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.