Ako pušite i radite ovo - možete da se oprostite od života!

Fatalne posljedice

Ako pušite i radite ovo - možete da se oprostite od života!

Konzumiranje oralne kontracepcije reguliše sami sistem u organizmu, ali isto tako one znaju da budu i negativne ako dođu u kontakt sa nečim što im ne prija, a mogu imati čak i smrtonosne posljedice.

Pored toga što kontraceptivna sredstva sa velikom dozom hormona mogu dovesti do problema sa srcem i krvnim sudovima, konzumiranje nikotina takođe povećava rizik za nastanak komplikacija, piše srpski "24sata".

Ukoliko pušаč istоvrеmеnо koristi оrаlnа kоntrаcеptivnа srеdstvа, rizik zа pојаvu infаrktа sе pоvеćаvа.

"To najčešće pogađa žene, zato što nikotin usporava metabolizam holesterola, uvećava ga i remeti mu 'fine' odnose, one koji štite organizam od stvaranja ugruška. Time što uvećava te odnose, oni se automatski uvećavaju i oni koji se nazivaju 'štetnim' podižu nivo tromboksana, a samim tim i smanjuju zaštitni nivo", rekao je za "24 sata" prim. dr Petar Borović.

"Kada se svi ti faktori sumiraju, žene koje duže vrijeme koriste kontraceptivne pilule u spoju sa nikotinom imaju veći rizik od pojave infarkta, i to za jedno 20 - 30 odsto", istakao je doktor Borović.

Kako bi spriječili da dođe do nekih nepoželjnih komplikacija potrebno je prvenstveno prestati sa konzumiranjem cigareta.

Osim toga, potrebno je uzimati dovoljno tečnosti, kretati se,konzumirati voće i povrće, ne konzumirat vještačkih kiseline, tačnije sirće, već salate začiniti sa limunom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.