Napravite masku od samo 2 sastojka i vratite sjaj kosi
Foto: Guliver/Thinkstock

Recept

Napravite masku od samo 2 sastojka i vratite sjaj kosi

Nakon toplih ljetnjih dana, koji su ostavili traga na vašoj kosi, potrebno je malo dodatnog napora da bi vaša kosa ponovo zablistala

Za masku su vam potrebne samo dva sastojka koje ima svako domaćinstvo.

Kombinacija mlijeka i meda, idealna za suvu i oštećenu kosu, pozitivno će djelovati na sve tipove kose nakon toplih sunčanih dana.

Dovoljna je jedna šoljica mlakog punomasnog mlijeka u koje ćete dodati dvije supene kašike meda. Komponente je potrebno dobro izmiješati, tako da dobijete jednoličnu masu.

Smjesu nanijeti na kosu, zatim prekriti tankim najlonom i držati sat vremena.

Masku oprati šamponom i toplom vodom. Za rezultat ćete dobiti zdraviju i sjajniju kosu, kojom ćete biti zadovoljni, prenosi Kolektiv.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.