Zablistajte poslije odmora: Specijalna njega za kosu i kožu
Ilustracija

Savjeti

Zablistajte poslije odmora: Specijalna njega za kosu i kožu

Pošto ste se vratili sa ljetovanja, koža i kosa vape za specijalnom njegom, jer, pod uticajem sunca i soli, vlasi postaju suve i krte, a epiderm gubi vlažnost i elastičnost. Osim toga, moguća je pojava fleka.

Vratili ste se sa odmora puni lijepih uspomena i želite da što prije svima pokažete svoj karamel ten. Ali, već poslije dan-dva, tragovi pretjeranog uživanja u čarima ljeta i mora postaju primjetni. Koža i kosa vape za specijalnom njegom, jer, pod uticajem sunca i soli, vlasi postaju suve i krte, a epiderm gubi vlažnost i elastičnost. Osim toga, moguća je pojava fleka, a zbog prekomjerne upotrebe uljanih sredstava za njegu i zaštitu od sunca, i po koja akna. Kako povratiti stari sjaj i ljepotu? 

Ako se nisu javile iritacije, crvenilo ili akne, dovoljno je da uradite piling lica i tijela, a zatim da svakodnevno njegujete kožu umirujućim hidratantnim kremama. Za lice je idealan nježni piling bez abrazivnih čestica koji se ne utrljava već se nanosi poput maske. 

Za tijelo je bolji piling s abrazivnim česticama koji sadrži i eterična ulja koja ne isušuju kožu. Preporučuju se i preparati na bazi hidrolata s dodatkom alantoina, pantenola ili aloe vere. Kod vidljivijih problema, ipak potražite stručnu pomoć iskusnog kozmetičara ili dermatologa. 

Kosi je takođe potreban tretman koji će joj vratiti zdrav sjaj. Poslije šamponiranja i hidratantnog regeneratora, na isušene vrhove nanesite suvo ulje za tijelo i/ili za kosu. Ako idete kod fizera, počastite se "botoksom za kosu", tretmanom koji popunjava oštećene vlasi i trenutno obnavlja kosu čineći je svilenkastom na dodir. Ova vrsta "terapije" djeluje do 10 pranja, a poslije možete da koristite i masku za kućnu upotrebu.

Superžena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.