Trbušnjaci bez treninga? Evo kako! (VIDEO)
Ilustracija

Jednostavna metoda zatezanja stomaka

Trbušnjaci bez treninga? Evo kako! (VIDEO)

Britanski fizioterapeut Semi Margo otkrio je jednostavnu metodu zatezanja trbušnih mišića bez treninga. Sve što vam je potrebno je konac!

Fizioterapeuti su pronašli novi način koji će pomoći da sačuvate stomak ravnim i zategnutim. Ispostavilo se da običan konac, vezan oko struka, pomaže vam da imate zategnut stomak bez dosadnih vježbi. Po mišljenju stručnjaka, konac neprestano podsjeća čovjeka da stalno zateže mišiće stomaka.

Vodeći britanski fizioterapeut Semi Margo tvrdi da konac vezan oko struka, stalno opominje čovjeka o neophodnosti zatezanja trbušnih mišića.

"Uzmite konac, vežite ga u struku oko trbušnih mišića. Fiksirajte ga na polovini uzdisaja, tako da ga kod izdisaja osjetite. Pitisak konca stalno će vas podsjećati na neophodnost zatezanja mišića. Radićete to u toku cijelog dana: šetajući, stojeći, sjedeći, za vrijeme posla i kod kuće. Pokušajte ne skidati konac, koliko dugo možete izdržati. On će vam obezbijediti ravan stomak i poboljšati držanje vašeg tijela", kaze Semi.

Ovakve vježbe rade se gotovo danonoćno, što je efikasnije od vježbanja tri puta nedjeljno. Semi tvrdi da njegova jednostavna metoda pomaže ljudima u ostvarenju željenih rezultata sa manjim psihološkim i fizičkim troškovima.

Unutrašnji trbušni mišići, vjerovatno su jedini u ljudskom tijelu koje se ne treniraju dinamičkim opterećenjima. Samo statika. Stalno zatezanje trbušnih mišića (uvlačenje stomaka) je vježba koja dovodi do ravnog stomaka.

Menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.