Koliko su Crnogorci redovni kod kozmetičara?
Ilustracija

Kolektiv otkriva

Koliko su Crnogorci redovni kod kozmetičara?

Razvitak modernog društva, donosi i neke nove navike, kako kod žena tako i kod muškaraca, koji danas rado odlaze u kozmetičke salone.

Prosječan muškarac svom izgledu posvećuje namanje deset do dvadeset minuta svakog jutra, ne računajući redovne odlaske kozmetičaru, što je ranije bilo nezamislivo. Da se Crnogorci ne libe da potraže savjet profesionalaca, za Kolektiv.me potvrđuje kozmetičarka Sloba Bubanja.

„Ako ste uvjereni da pravi muškarci u Crnoj Gori ne posjećuju kozmetičke salone, nijeste u pravu - pravi muškarci i u Crnoj Gori brinu o svom izgledu, kao i svugdje u civilizovanom svijetu. To znači da i Crnogorci prate svjetske trendove. I oni vole da budu lijepi i njegovani. Bave se sportom, idu u teretane, a osnovna njega odavno je prestala uključivati samo brijanje i tuširanje. Kozmetički tretmani postali su sastavni dio života i dio osnovne higijene i njege.”

S obzirom da se koža muškarca razlikuje od one kod žene, njega muškog lica zahtijeva drugačiji pristup. Iako većina misli da naši muškarci najčešće u kozmetičke salone dolaze na masaže, Bubanja kaže da nije baš tako.

„U stvarnosti, to je samo jedan mali segment muške njege. Sve više muškaraca redovno dolazi na tretmane lica, zatim na kavitaciju kojom se topi višak sala sa stomaka i oni neprijatni jastučići oko struka koji im kvare liniju. Međutim, ono što je posljednjih nekoliko godina pravi hit među muškom populacijom je - trajna epilacija. Muškarci najčešće skidaju dlake sa leđa, grudi, jagodica, ispod pazuha”.

Da njega postaje sastavni dio svakodnevne higijene muškaraca, pokazalo je i istraživanje kozmetičke laboratorije “Viši”, koji su došli do podataka, da su savremeni muškarci kozmetičke preparate i redovnu njegu, shvatili kao potrebu da bi se bolje živjelo i radilo. To potvrđuje i kozmetičarka Sloba Bubanja, koja za Kolektiv.me ističe, da na tretmane dolaze muškarci svih životnih dobi.

“Mladi momci, naročito oni u periodu puberteta i adolescencije dolaze na čišćenje lica od akni i mitesera. Oni koji imaju 20 i više godina, najčešće rade trajne epilacije koje su zaista popularne i mnogo tražene. Muškarci poslije tridesete se njeguju kontinuirano. Rade tretmane zatezanja kože, peglanja bora, mezoterapiju aparatom.”

Jedno je sigurno, voditi računa o sebi i odlaziti kod kozmetičara, pa i ako ste muškarac, definitivno više nije tabu tema.

Izvor: Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.