NOVA PREVARA HARA FEJSBUKOM: Čuvajte se lažnog dislike dugmeta!
Foto: Profimedia/Wavebreak

NOVA PREVARA HARA FEJSBUKOM: Čuvajte se lažnog dislike dugmeta!

Mark Zakerberg je nedavno najavio da će se na Fejsbuku uskoro pojaviti opcija “dislike”, a hakeri su ovu informaciju odmah iskoristili kako bi prevarili korisnike popularne društvene mreže. Naime, ovih dana je na Fejsbuku aktuelna prevara koja podstiče korisnike da preuzmu aplikaciju “koje će im omogućiti dislajkovanje postova”.

Naravno, riječ je o prevari. Hakeri pozivaju ljude da na svoje računare instaliraju ranu verzije “dislike-a”, kao i da lajkuju zvaničnu stranicu sa koje se ona preuzima i pozovu prijatelje da učine isto.

Facebook ipak ne pravi “DISLIKE”, već nešto skroz drugačije!

Nakon što se skine i instalira aplikacija, hakeri mogu da dođu u posjed ličnih informacija korisnika.

Stručnjaci upozoravaju da je bitno shvatiti da Fejsbuk opciju dislike neće preuzeti od neke treće strane, već će je sam kreirati u okviru svog sajta.

Izvor: Večernji.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.