Sve ono što niste znali o – brijanju
Ilustracija

Njega lica muškaraca

Sve ono što niste znali o – brijanju

Jedan od najčešćih mitova, kad tema brijanja stigne na dnevni red, sigurno je onaj da brijanje uzrokuje crvenilo kože.

Možda ste i vi bili svjedoci scena kada se neki muškarac brije u automobilu na putu za posao. Iako su te scene mnogo češće u Sjedinjenim Državama, nađe se poneki primjer i kod nas. 

Kako biste izbjegli probleme koje brijanje može da "osigura", potrebno je da znate pravu tehniku. 

Ne žurite 

Nemojte se brijati na brzinu dok kasnite na posao. Obezbijedite dovoljno vremena, očistite svoje lice temeljno i koristite sredstva namijenjena za čišćenje kože. Nanesite gel ili pjenu za brijanje i ostavite je na koži lica najmanje dva do tri minuta. Da vam vreme brže prođe, za to vrijeme možete da operete zube. 

Najbolje je obrijati se nakon tuširanja jer će tada vaša koža biti meka i hidrirana. Nakon brijanja, kožu lica umijte hladnom vodom jer će to spriječiti upalne procese na koži. 

Uvijek koristite čist brijač, i ispirajte ga u toploj vodi.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.