Čudotvorni napitak za srce: Recept star 8 vijekova!
Foto: Thinkstock

Prirodni lijek

Čudotvorni napitak za srce: Recept star 8 vijekova!

Tvorac ovog čuvenog recepta je časna sestra Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori i objavljivali u svojim pisanim djelima.

Časna sestra savjetuje da svako domaćinstvo treba da ima ovaj recept kojim se postižu neobični uspjesi. Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorka knjige “Zdravlje iz božije apoteke”.

Ovaj prirodan lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usljed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pektoris.

Potrebno je:

10 svježih stabljika peršuna (bez korijena)
litar domaćeg crnog ili bijelog vina
dvije kašike vinskog sirćeta
300 g prirodnog meda

Priprema:

Deset svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.

Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Upotreba:

Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Nezavisne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.