Pomoću ovih savjeta izaberite pravu boju odjeće za vašu figuru
ilustracija

Obratite pažnju

Pomoću ovih savjeta izaberite pravu boju odjeće za vašu figuru

Prilikom kombinovanja odjeće trebalo bi da boje biramo prema figuri kako bismo istakli adute i kamuflirali "viškove" na kritičnim dijelovima. Tamne nijanse učiniće dame mršavijim.

Da li znate da svijetle, pastelne boje odjeće imaju moć da vizuelno povećaju tijelo i učine ga "glomaznijim", dok nasuprot tome, tamne nijanse odlično prikrivaju bujne obline i čine nas mršavijim? 

Baš zato, prilikom kombinovanja odjeće trebalo bi da boje biramo prema figuri kako bismo istakli adute i kamuflirali "viškove" na kritičnim djelovima. To praktično znači da bi dame sa užim ramenima i širim bokovima trebalo da nose bluze svjetlijih tonova, sa naborima ili karnerima u kombinaciji sa tamnom suknjom ili pantalonama, kako bi vizuelno smanjile donji dio tijela, a povećale gornji. 

Pripadnice ljepšeg pola koje imaju širi struk, mogu vizuelno da istanje figuru širokim kaišem tamne boje, a stomačić mogu da prikriju kombinacijim svjetlije i tamnije majice. Što se boja tiče, zaobljenijim damama stilisti preporučuju bordo i tamnoplave tonove, kao i jače nijanse žute, ljubičaste, indigoplave i intenzivno zelene. 

A damama sa bujnim dekolteom savjetuju da izbjegavaju horizontalne pruge, bijele i pastelne nijanse, i da radije biraju odjeću crvene, marinsko plave i smaragdnozelene boje.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.