Ako ste imali

Ako ste imali "Majspejs", vaš profil sada vrijedi milijarde

Ako ste stariji od 20 godina, velike su šanse da ste u jednom trenutku svog života imali nalog na "Majspejsu". Na njemu ste sigurno postavljali fotografije kojih biste se sada vjerovatno stidjeli, kao i muziku koja je tada bila vrlo "kul".

"Majspejs" je sada u vlasništvu kompanije za internet oglašavanje "Specific media", koja ga je otkupila za 35 miliona dolara. Ispostavilo se da je cijena zapravo vrlo mala, jer stari podaci od profila koji nisu ugašeni vrijede milijarde.

Ova društvena mreža i dalje ima milijardu registrovanih korisnika i ta količina podataka mnogo vrijedi. Kada je u pitanju onlajn oglašavanje, podaci iz prve ruke smatraju se svetinjom. To znači da možete reklamama da ciljate korisnike koje želite i koji će vjerovatnije kliknuti na njih, na osnovu njihovih pretraga i "kukisa", prenosi "Blic".

To je dIo razloga zbog kog su Fejsbuk i Gugl dominantni u onlajn oglašavanju-jer imaju sve bitne podatke. Preporod "Majspejsa" počeo je 2011. godine kada ga je reklamirao Džastin Timberlejk. Čak su i tinejdžeri, koji su bili premladi kada je "Majspejs" bio popularan, napravili svoje naloge.

Između decembra 2013. i decembra 2014. godine, posJete na ovoj društvenoj mreži porasle su za 469 posto.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.