Pobjeda Jadrana, poraz Budve

Kvalifikacije za LŠ

Pobjeda Jadrana, poraz Budve

Vaterpolisti Budve poraženi su na startu turnira druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Jadran je danas u Veroni, u prvom kolu G grupe, savladao španski Sabadelj 7:6 (2:0, 0:0, 2:5 i 3:1).

Jadran je dobro otvorio meč poveo 2:0, što je bio i rezultat na poluvremenu nakon druge dionice bez golova. Crnogorski predstavnik ima o je i 3:1, ali je onda uslijedila serija domaćina od četiri gola za preokret. Do kraja treće četvrtine Ranđić je smanjio na gol zaostatka za 5:4. Ukropina je nakon dva ipo minuta igre u nastavku pogodio za 6:6, a nakon što se ekipa Vladimira Gojkovića odbranila sa igračem manje, Ranđić je na 56 sekundi do kraja meča bio precizan za trijumf Jadrana od 7:6.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Miroslav Ranđić sa četiri gola, dok su po jedan postigli Stefan Pješivac, Željko Kovačić i Aleksa Ukropina. U španskom timu najbolji je bio Mark Soleri sa tri, Gonzalo Lopez je postigaoo dva, a jedan Serhi Kabenjas.

Jadran će u drugom kolu, sjutra u 17 sati i 30 minuta, igrati sa rumunskom Oradeom (17.30), dok je duel sa Veronom na programu u nedjelju u 12 sati. Prema propozicijama, plasman u narednu rundu nakon tri odigrana kola izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe.

Budva je večeras u Hanoveru, u prvom kolu E grupe, poražna od mađarskog Solnoka 19:5 (1:2, 8:0, 5:2 i 5:1).

Najefikasniji u mađarskom timu bili su Živko Gocić i Stefan Mitrovć sa po četiri, dok su po dva gola postigli Vamoš, David Janšik, i Tamaš Mezei. Dvostruki strijelac za Budvu bio je Petar Ćetković, dok su se po jednom upisali Bogdan Vujošević, Savo Ćetković i Bogdan Đurđić.

Budva će u drugom kolu, sjutra u 18 sati, igrati sa Hanoverom, dok je duel sa Radničkim na programu u nedjelju (10.15). Prema propozicijama, plasman u narednu rundu nakon tri odigrana kola izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe.

Izvor:wpolo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.