Znate li šta je korgazam?
Foto: Profimedia

Vrhunac u teretani

Znate li šta je korgazam?

"Men's Health" je 2006. godine objavio priču o muškarcu koji je doživljavao orgazam svaki put kada bi radio viseće podizanje nogu. Ubrzo potom, redakciji magazina javio se i veliki broj žena koje su doživjele seksualni vrhunac tokom vježbanja. Ovaj fenomen je nazvan korgazam, a najčešće se javlja pri izvođenju vježbi za jezgro (core).

Profesorka dr Debi Herbenik, MH stručnjak za seks, bila je intrigirana ovom temom, pa je istražila o čemu je riječ. Zanimljivo, njeno istraživanje je pokazalo da je čak 10 odsto ljudi, bez obzira na pol, doživjelo orgazam za vrijeme vježbanja.

Muškarci su, primijetila je, najčešće uživali u korgazmu prilikom izvođenja zgibova, podizanja tegova, penjanja uz konopac i trčanja. Pored toga, oni su ovaj orgazam opisali kao intenzivniji, a mnogi uopšte nisu doživjeli ni erekciju!

Ono što je možda još više zapanjujuće jeste da, pri tome, nije potrebno nikakvo trenje u genitalnoj regiji niti razmišljanje o seksu – do orgazma dolazi isključivo zbog forsiranja abdonimalnih mišića.

Naučnici još uvijek ne razumiju kako je to moguće. Sudeći po nekim teorijama, riječ je o stimulaciji unutrašnjih dijelova tijela, kao što su nervni putevi, koji su povezali s postizanjem orgazma.

24sata.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.