Stiže novi Tiguan iz Volkswagena

Uoči otvranja auto-salona u Frankfurtu

Stiže novi Tiguan iz Volkswagena

Uoči samog početka auto-salona u Frankfurtu, Volkswagen nam kroz dizajnerske crteže otkriva stilske detalje druge generacije svog kompaktnog SUV-a.

Posle osam godina, došlo je vrijeme da aktuelni Tiguan ustupi mjesto potpuno novom modelu. 

Na osnovu prvih skica, vidi se da je spoljni dizajn isnspirisan konceptom Cross Coupe GTE koji je predstavljen početkom 2015. 

Uticaj ovog koncepta naročito je prepoznatljiv kada se posmatraju profil automobila i njegova stop svetla.

11034259055f68c4328131656303803v4big

Zasnovan na MQB platformi, novi Tiguan nešto je duži od prethodnika ali i lakši za oko 80 kg. 

Osnovna verzija biće pogonjena 1.4 litarskim TSI benzincem sa 125 ks. 

U vrhu ponude nalaziće se 2.0 TDI sa 240 "konja", koji je pozajmljen iz Passata a očekuje se i Plug-In hibridna verzija. 

Više detalja o novom Tiguanu biće poznato nakon premijere zakazane za 15. septembar,prenosi B92.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.