Savjet doktora: Niko ne bi trebalo da počne da radi prije 10 sati
ilustracija

Privukao veliku pažnju

Savjet doktora: Niko ne bi trebalo da počne da radi prije 10 sati

Doktor Pol Keli, nedavno je privukao puno pažnje, izjavom kako niko ne bi trebalo da bude toliko glup, da svoj radni dan započne prije 10 sati, osim ako ciljano ne želi da imamo probleme sa snom, koje doslovno naziva torturom za ljudsko tijelo.

Doktor Pol s Oksforda, procijenio je tako da početak radnog dana prije 10 sati ujutru, čini radnike bolesnima, iscrpljenima i pod velikim stresom te smatra kako postoji velika potreba za što hitnijim društvenim promjenama, kada je radno vrijeme u pitanju. Tako bi se ono ujednačilo s našim prirodnim tjelesnim satovima pa više ne bi toliko rizikovali po pitanju zdravlja. 

"Sadašnje uobičajeno radno vrijeme, jako je štetno za naše tijelo pa ono utiče na naše fizičko i emocionalno zdravlje i tjelesne performanse. Svako od nas tako pati, a zapravo ne bi trebalo. Mi ne možemo naučiti da ustajemo u određeno vrijeme. Naše tijelo se prilagođava suncu, a vi toga niste svjesni, jer ono o tome izvještava hipotalamus, a ne vid", pojasnio je doktor Pol.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.