Ćuretina sa tikvicama i šampinjonima
Ilustracija

Recept

Ćuretina sa tikvicama i šampinjonima

Idealna kombinacija pomalo suvog mesa ćurećih bataka i ukusnog sosa od tikvice, šampinjona i pavlake odličan su predlog za glavno jelo.

Sastojci za 4 osobe:

- 400 g ćurećeg batka bez kostiju
- srednje velika glavica luka
- 350 g šampinjona
- 300 g tikvica
- 2 kašike ulja
- 100 ml umućene pavlake (ili pavlake za kuvanje)
- vezica peršuna 
Priprema:

Ćuretinu isperite hladnom vodom, prosušite i isijecite na tračice. Luk oljuštite i isijecite na kockice, a šampinjone na tanke listiće. Tikvice uzduž raspolovite i nasijecite na kolutove. U širokom tiganju zagrijte ulje, pržite ćuretinu da postane lijepo hrskava (oko 3 minuta). Potom dodajte luk, šampinjone i na kraju tikvice, pa sve zajedno pržite oko 2 minuta. Umiješajte pavlaku i kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zgusne. Posolite ga i pobiberite. Peršun sitno nasjeckajte, pospite ćuretinu i iznesite na sto.

Izvor: Dnevno.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.