Svijetu prijeti kataklizma 23. septembra? (VIDEO)

6 asteroida udara u Zemlju

Svijetu prijeti kataklizma 23. septembra? (VIDEO)

Teoretičari zavjera tvrde da će šest ogromnih asteroida, koji se kreću prema Zemlji, udariti između 21. i 28, a najvjerovatnije 23. septembra.

Pristalice ovih ideja smatraju da će svemirska stijena prečnika 2,5 kilometara udariti u Portoriko, a to bi po nekim pravilima moralo prouzrokovati kataklizmu svjetskih razmjera.

Oni čak tvrde da su dokaze za to pronašli i u Bibliji, odnosno biblijskom kodu.

U "prilog" tome ide činjenica što se taj datum poklapa s jednim od "krvavih mjeseci", četvrtim koji se dogodio u posljednjih godinu i po dana.

Izvjesni Efrain Rodrigez, jedan od samozvanih proroka, kaže da je poslao upozorenje na adresu NASA nakon što ga je "pogodila" poruka direktno od Boga.

NASA se po pravilu oglašava kad god su u pitanju crne prognoze koje su vezane za kataklizme iz svemira, kako bi smirila one koji vjeruju u samozvane proroke.

No, sada se oglasio Pol Čodas, voditelj NASA-inog progama za objekte u blizini Zemlje, koja bi nas u nekom trenutku mogli ugroziti.

"Ne postoje dokazi da se asteroid ili bilo koje drugo nebesko tijelo nalaze na putanji udara u Zemlju", rekao je odlučno.

Ukoliko baš želite vidjeti kako izgleda prognoza "proroka" Rodrigeza, koji nakon udara asteroida "vidi" cunamije i potrese, pogledajte film u nastavku.

Nezavisne novine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.