Na šta trebate obratiti pažnju ako imate erektilnu disfunkciju?
Ilustracija

Oprez!

Na šta trebate obratiti pažnju ako imate erektilnu disfunkciju?

Ukoliko bolujete od erektilne disfuncije, vaš najveći problem je da budete na "visini zadatka" među čaršavima. Međutim, morate imati na umu i ostale posljedice erektilne disfunkcije po vaše zdravlje.

Studija Univerziteta u Torontu otkrila je da je kod muškaraca, koji boluju od erektilne disfunkcije, dva puta više dijagnostikovan dijabetes u odnosu na muškarce, koji imaju normalnu erekciju. 

POVEZANOST EREKTILNE DISFUNKCIJE I DIJABETESA 

Ovaj efekat je još snažniji kod sredovječnih muškaraca: Blizu 20 procenata muškaraca u svojim 40-im i 50-im godinama, koji imaju erektilnu disfunkciju, boluju i od dijabetesa, a da to i ne znaju. 

"Neliječeni dijabetes može da ošteti vaše krvne sudove i nerve, što je normalno za stanje erektilne disfunkcije", kaže autor studije Šon Skeldon. 

Možda smatrate da biste sigurno znali da imate ili nemate dijabetes, ali je problem što u većini slučajeva ova bolest dolazi bez očiglednih simptoma. A i ako simptomi postoje, oni su generalni - osjećaj umora ili često uriniranje, što je iskusilo većina ljudi. 

"Za neke muškarce, erektilna disfunkcija može da bude prvi znak", kaže dr Skeldon. 

Ako ste u nemogućnosti da postignete ili održite erekciju, zakažite pregled kod svog ljekara i otkrijte mu svoje sumnje, a on će vas uputiti na neophodna istraživanja. 

Izvor: Men's health

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.