Novi rekord i pobjeda Ivane Španović u Cirihu
Ivana Španović

Skočila 7,02 metara

Novi rekord i pobjeda Ivane Španović u Cirihu

Srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Cirihu uz novi nacionalni rekord.

Španovićeva je u posljednjoj seriji skočila 7,02 metara i revanširala se Amerikanki Tijani Bartoleti, koja je postala svjetska šampionka prošle sedmice u Pekingu, prenosi B92.

Španovićeva je imala dva najbolja skoka u Cirihu do posljednje serije, sa 6,93m i 6,90, da bi Bartoleta nakond dvije propuštene serije skočila 6,97 u posljednjoj seriji.

Ipak, Španovićeva je skakala posljednja, i najboljim skokom karijere ostvarila drugu uzastopnu pobjedu u Dijamantskoj ligi. 

Ona je skočila centimetar više nego u Pekingu, gdje je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu. 

Prethodnu pobjedu u Dijamantskoj ligi je ostvarila na mitingu u Monaku sa skokom od 6,87 metara. 

Španovićeva je tako stigla do druge pozicije u generalnom poretku elitnog takmičenja sa 12 poena, sa osam manje od liderke Bartolete. 

Treće mjesto osvojila je Britanka Šara Proktor, srebrna iz Pekinga, sa devet.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.