Tri vježbe za veće i ljepše grudi (FOTO)
Foto: Shutterstock

Radite ih svaki dan

Tri vježbe za veće i ljepše grudi (FOTO)

Gotovo da nema pripadnice ljepšeg pola koje ne žele veći obim grudi - osim onih srećnica kojima je majka priroda već podarila bujno poprsje.

Ako zaista želite lijep dekolte, postoje vježbe koje mogu pomoći da to i postignete. Ove vježbe osim što povećavaju mišićnu masu i tako podižu grudi, čine tako i njihov obim većim.

Predstavljamo vam 3 joga vježbe za zatezanje, podizanje, oblikovanje i povećanje obima grudi.

1. Kobra poza

Lezite na stomak, sa ispruženim rukama i nogama. Ruke potom savijte u laktovima i oslonite se pored grudi, pa se podignite izvijajući kičmu. Šake treba da ostanu u nivou ramena, a laktovi okrenuti ka nazad. Ova vježba širi grudni koš, a samim tim povećava i obim grudi. Probajte da što više opustite mišiće dok podižete glavu, vrat i ramena. Trudite se da ne koristite ruke za podizanje, već da naprežete donje mišiće leđa. Kada postignete najvišu poziciju, zabacite glavu unazad. Karlica treba da ostane prislonjena na pod. Pokušajte da ostanete u pozi 15-20 sekundi, pa se vratite u početni položaj. Ponovite vježbu 4-5 puta.

kobrapoza

2. Kravlje lice poza

Ovo je još jedna joga vježba koja će učiniti vaše grudi većim. Redovnim ponavljanjem ojačaćete mišiće i povećati obim grudi. Sjedite ispruženih nogu i ispravljenih leđa. Lijevu nogu savijte u koljenu, a petu približite desnom kuku što više možete.  Desnu nogu prebacite preko lijeve, pa i nju savijte u koljenu, a petu što više približite lijevom kuku. Bilo bi idealno da koljena što više približite tako da budu u istoj ravni.

Lijevu ruku savijte u laktu preko ramena, gurnite rame pozadi. Desnu savijte ispod ramena preko leđa. Prste spojite kao da pravite kopču. Pokušajte da zadržite pozu 15-20 minuta. Ponovite isto i sa obrnutim rasporedom.

kravljelicepoza

3. Kamila poza

Ova joga vježba utiče na razvoj grudnog tkiva i zategnutiji izgled grudi. Za ovu vježbu je neophodno da sjednete na stopala tako što ćete ris potpuno prisloniti uz pod. Podignite se tako da butine budu pod pravim uglom u odnosu na pod, savijte kičmu, zabacite glavu i polako se spuštajte tako da lijeva ruka dotakne lijevo stopalo i obrnuto. Stomak gurajte ka naprijed da biste što više izvili grudni koš. Zadržite se u pozi 20-30 sekundi, pa se polako vratite u početni položaj, bez naglih pokreta. Ponavljajte vježbu 4-5 puta dnevno.

kamilapoza

Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.