Otkrijte šta lajkovi govore o vašoj ličnosti

Prilično uspješno

Otkrijte šta lajkovi govore o vašoj ličnosti

Fejsbuk je prepun alatki koje tvrde da mogu da vam otkriju sve o vašoj ličnosti. Očigledno, većina njih su loše. Međutim, Kembridž univerzitet stvorio je jednu koja analizira vaše Fejsbuk lajkove i to prilično uspješno.

Ovaj alat, koji je razvio profesor organizacionog ponašanja Mikal Kosiniski za potrebe svojih istraživanja, demonstrira kakve sve informacije Fejsbuk može o vama da sakupi samo na osnovu lajkova, prenosi 24sata.rs.

Naravno, rezultati nisu 100 odsto precizni, ali su znatno detaljniji nego što biste vjerovatno očekivali.

Osnovna analiza može da pokaže godine, pol, određene karakteristike vaše ličnosti, političko i religiozno opredeljenje, kao i teme za koje ste stručni.

Iako ne možete mnogo toga da uradite sa ovim podacima, sem da budete zapanjeni njihovom tačnošću, oni nam daju uvid u to kako nas društvene mreže posmatraju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.