Samo 5 minuta vježbanja dnevno: Zdrava kičma za sva vremena! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen/natalija laketic

Pogledajte

Samo 5 minuta vježbanja dnevno: Zdrava kičma za sva vremena! (VIDEO)

Više vas neće boljeti kičma i nećete se ukočiti.

Vježba 1.

Prva vežba

Iako mnogi već znaju za ove vježbe, nije na odmet ponovo podsjetiti. Ovaj kompleks vježbi preporučen je za prevenciju i liječenje problema sa kičmom, u cilju obnavljanja i očuvanja pokretljivosti kičmenog stuba. Redovno vjebžanje je veoma dobro i za fiksaciju i jačanje pršljenova.

Druga vežba

Ovih sedam vježbi možete raditi svakodnevno kao jutarnju gimnastiku, jer ne uzimaju više od 5 minuta. Radeći ih vježbe, održaćete svoju kičmu fleksibilnom i elastičnom do starih dana.

Treća vežba

Ovaj kompleks vježbi više od 15 godina preporučuje i uspješno primjenjuje u svojoj praksi neurolog kijevskog regionalnog centra za sportsku medicinu A. N. Litvinenko.

Četvrta vežba

Redovne vježbe za kičmu će stimulisati obnavljanje i jačanje pršljenova, učiniće vašu kičmu elastičnom, fleksibilnom i zdravom.

Peta vežba

U slučaju da ste imali ozbiljnu povredu ili operaciju kičme, prije obavljenja kompleksa ovih vježbi, obavezno se konsultujte sa svojim ljekarom. Ako ne, slobodno radite petominutne vježbe za zdravu kičmu, i to sedam vježbi po sedam puta.

Šesta vežba

Sedma vežba

Na ovom snimku možete pogledati kako detaljno izgleda proces vježbanja ovih jednostavnih, a efikasnih vježbi:

Izvor: Srbija danas

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.