Neočekivano: Napisao pojam u pretragu i dobio posao u Google-u
ilustracija

Shvatili da je genije

Neočekivano: Napisao pojam u pretragu i dobio posao u Google-u

Roset je radeći na programerskom projektu potražio pomoć na Google pretraživaču gdje je upisao pojam "python lambda function list comprehension" i dobio određene rezultate .

Maks Roset, koji je prije tri mjeseca tek učio prve korake u programiranju, na vrlo neobičan i neočekivan način je postao zaposleni kompanije Google, prenosi Anadolija. Roset je radeći na projektu potražio pomoć na Google pretraživaču, gdje je upisao pojam "python lambda function list comprehension" i dobio određene rezultate.

Međutim, kako pišu britanski mediji, tada se desilo nešto neobično i rezultati pretrage su se razdvojili i otkrili mu link koji vodi na sasvim novo područje. Kompanija Google je navodno prema njegovom upisu pojma zaključila da je riječ o dobrom poznavaocu programiranja i preusmjerila ga na stranicu kompanije za regrutovanje inžinjera. Roset je na toj stranici uspješno odgovorio na postavljena pitanja nakon čega je dobio poziv na razgovor u kompaniju Google gdje je dobio posao.

Iz poznate kompanije su naveli kako su shvatili da je riječ o informatičkom geniju. Google je naveo da upravo na ovaj način zapošljavaju osobe za koje utvrde da imaju potrebno znanje.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.