Instagram je promijenio ono što vas je najviše nerviralo! (VIDEO)
Ilustracija

Nova mogućnost dostupna svim korisnicima popularne mreže

Instagram je promijenio ono što vas je najviše nerviralo! (VIDEO)

Društvena mreža Instagram konačno je svojim korisnicima omogućila objavljivanje “landscape” fotografija u punoj rezoluciji, bez potrebe da je sijeku (kropuju) kako bi od nje napravili kvadrat. To znači da se sada cijele vodoravne ili uspravne fotografije mogu objaviti na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Instagram je već ažurirao svoje iOS i Android aplikacije, a nove fotografije pojavljivaće se zajedno sa kockastim koje će i dalje ostati karakteristične za ovu društvenu mrežu.

Ova promjena pored fotografija, važi i za video-snimke,

Instagram se odlučio da od svog nastanka koristi kockaste fotografije kako bi se na taj način razlikovao od drugih sličnih servisa i društvenih mreža, ali kako je tehnologija napredovala, a samim tim i rezolucija fotografija, konačno je došlo vrijeme za promjenu.

Čak 20 odsto objavljenih fotografije je modifikovano kako bi bile kockaste. Aplikacije poput InstaSize-a i Squareready-ja postale su popularne, ali su one ipak oduzimale kvalitet napravljenim fotografijama, a mnogim korisnicima su oduzimale i vrijeme kako bi pripremili slike za objavu. Međutim, sada je to stvar prošlosti.

Pogledajte video:



Izvor: Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.