Dječak rođen sa tri penisa
Ilustracija

Izuzetno rijedak poremećaj

Dječak rođen sa tri penisa

Dječak iz Indije (2), rođen sa tri penisa, podvrgnut je pionirskoj operaciji.

Dvogodišnjak pati od difalije, stanja kada se osoba rodi sa dva penisa, navode doktori. 

Uz pravi penis, dečak je imao još dva, od kojih je jedan opisan kao nježna, koščata masa. Mogao je da urinira samo kroz jedan, dok su dva imala erektilnu funkciju. 

Prošlog mjeseca dječak je operisan u bolnici u Mumbaiju gdje su mu uklonjeni ‘dodaci’, a operacija je trajala šest sati, prenosi b92. 

“Dva funkcionalna penisa su spojena u jedan. kožom koja je bila oko njih. Takođe, napravili smo anus kroz dječakov rektum tako da može da ima normalnu stolicu”, rekao je doktor koji je izveo operaciju. 

Stručnjaci su naglasili kako će dječak imati normalan seksualni život i biti plodan. 

Difalija je ekstremno rijedak poremećaj koji pogodi jednu na pet ili šest miliona beba. Otkako se počelo bilježiti u medicinskim knjigama 1609. godine, zabilježeno je samo 100 slučajeva.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.