Rađen suspendovan na četiri godine
Nikola Rađen

Kazna zbog dopinga

Rađen suspendovan na četiri godine

Svjetska kuća sportova u vodi (FINA) saopštila je da je srpskog vaterpolo reprezentativca Nikolu Rađena suspendovala četiri godine zbog toga što je "pao" na doping testu. Na ovu odluku o četvorogodišnjoj zabrani bavljenjem sporom omogućena je žalba u roku od 21 dana, potvrdio je Vaterpolo savez Srbije, prenosi Blic.

Podsjetimo, nekadašnji igrač Partizana i Crvene zvezde, a potom Olimpijakosa, u maju je pao na doping testu, nakon jedne od utakmica reprezentacije Srbije, kada je utvrđeno da je koristio kokain.

Ovaj 30-godišnjak do sada je čak 180 puta igrao za našu zemlju, osvojio je Svjetsko prvenstvo sa "delfinima" 2009. godine, kao i srebro 2011. u Šangaju.

Na Evropskim prvenstvima je bio član nacionalne selekcije koja je 2012. u Ajndhovenu i 2014. u Budimpšeđti osvajao zlato, 2008. u Malagi srebro, a 2010. u Zagrebu bronzu, a ima i pet zlata iz Svetskih liga, jedno sa Mediteranskih igara, a jedno i sa Univerzijade.

Sa Partizanom je pet puta bio prvak Srbije i jednom prvak Evrolige, sa Zvezdom jednom šampion zemlje i jednom šampion starog kontinenta, a u seniorskoj karijeri je ukupno osvojio 18 klupskih medalja, kao i 17 sa reprezentacijom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.