U trendu su štikle u jarkim bojama
Ilustracija

Must have

U trendu su štikle u jarkim bojama

Ove sezone u trendu su štikle u jarkim bojama, koje mogu da budu potpuno drugačije nijanse od ostatka cipele. Ne možete da pogriješite sa pink i karmin crvenim tonom.

Cipele s visokom potpeticom se oduvijek vezuju za seksualnost i strast, luksuz i eleganciju. Pored klasične crne i bež, koje idu uz sve, ove sezone u trendu su štikle u jarkim bojama, koje mogu da budu potpuno drugačije nijanse od ostatka cipele. Ne možete da pogriješite sa pink i karmin crvenim tonom, a tu je i tirkiz, kivi zelena i limun žuta, koje idealno osvježavaju ljetnje kombinacije. 

zutecipele

Inače, prve štikle u svijet mode uvela je Katarini Mediči, supruga Vojvode od Orleansa, koji je kasnije postao kralj Francuske. Pošto je bila visoka samo 150 cm, naručila je potpetice od pet centimetara i one su ubrzo postale simbol stila, aristokratije i bogatstva. Neko vrijeme su bile zabranjene, da bi Dior 1954. godine predstavio prve "stileto" salonke, koje su od tada omiljena obuća dama. 

Mlade djevojke najčešće brine kako će da savladaju hod na visokim potpeticama, pravilno držanje i vježbanje pred ogledalom su najvažniji. Nemojte da žurite, opustite tijelo i lagano koračajte naprijed. Prije nego što u njima izađete, probajte da ih malo razgazite kod kuće. Kada imate priliku, uvijek sjedite i odmorite noge, udobno se smjestite, damski prekrstite koljena i pokažite svima svoje štikle.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.