Rivali koji obećavaju spektakl

BEZ STRAHA NA ZLATNE IZ LONDONA

Rivali koji obećavaju spektakl

Posljednjeg dana oktobra prošle godine, crnogorski vaterpolisti su osvojili Zagreb i tako započeli misiju zvanu finalni turnir Svjetske lige. A, sada, tačno tri mjeseca kasnije, imaju šansu da protiv olimpijskog šampiona gotovo i zaokruže priču - Crna Gora bi pobjedom već večeras mogla da slavi prolaz, jer niko ne sumnja da će u posljednjem kolu kod kuće savladati Tursku.

Zato, iako „ajkule” i poraz od dva gola razlike (slavile u glavnom gradu Hrvatske sa 13:10) mogu da okarakterišu kao solidan, kalkulacije ne postoje - u glavama svih u reprezentaciji je juriš na trijumf.

"Nema nazad, očekivanja su velika, mnogo veća nego kada smo u oktobru ušli u ovo takmičenje. Pobjeda u Zagrebu nam je otvorila sve, a moram da priznam da nas je sve pomalo iznenadila, jer je poznato da smo tu utakmicu odigrali u veoma izmijenjenom sastavu. Znamo šta donosi ovaj meč i zaista nam se ukazala dobra prilika da u Kotoru riješimo sve", rekao je Aleksandar Ivović.

Po mišljenju beka Juga, tenzija koja se stvorila pred ovaj meč bi mogla i da bude korisna.

"Ja lično ne osjećam pritisak, ali tenzije uvijek dobro dođu. Međutim, imamo dosta mladih i novih igrača, nadam se da će oni iz ove situacije, kada se od nas očekuje mnogo, izaći jači i uz pomoć publike odigrati na visokom nivou. Možda i teži meč od onog u Zagrebu je bio duel sa Grčkom u Budvi, ali smo tu dokazali da možemo da igramo odlično, tako da bih tu utakmicu u kojoj smo potvrdili bodove iz Hrvatske, predstavio i kao najvažniju u Svjetskoj ligi", kaže Ivović.

Velike utakmice su uvijek posebne, tako se i popularni Leka posebno osjeća pred derbi sa „barakudama”.

"Jedva čekam utakmicu, biće velika bitka".

Večeras ćeš igrati protiv velikog broja saigrača iz Juga. Kako oni gledaju na gostovanje u Kotoru?

"Zaključio sam da se malo i pribojavaju, jer znaju koliko je teško igrati u Kotoru. Ipak, zabolio ih je onaj debakl u Zagrebu kada smo ih kaznili i dolaze da nam se osvete. Ne žele da odustanu od Svjetske lige tek tako, ali takođe znaju i da se ne pitaju samo oni. Sigurno nas respektuju, zato će nam biti teže nego u prvom meču, jer su nas tada potcijenili. Znamo dobro kako su se osjećali poslije tog duela u Zagrebu. Svi su bili zatečeni rezultatom i igrom, ali i mi smo, malo ko je vjerovao da možemo onako da ih nadigramo", jasan je Ivović.

Maro Joković, Sandro Sukno, Nikša Dobud, Andro Bušlje, Paulo Obradović... Sve su to olimpijski šampioni iz Londona. Ko je trenutno u najboljoj formi?

"Joković se vratio nakon povrede i svi znamo kakav je šuter, Bušlje je bitno digao formu... Dobud je jedan od najboljih centara na svijetu i s njim će biti teško. Moćan je, igra po tri četvrtine, a svi znamo koliko je za sidraša to teško, istakao je po mnogima najbolji bek na planeti već godinama unazad.

Odgovaralo mi je da odmorim

Aleksandar Ivović je zajedno sa Milošem Šćepanovićem preskočio gostovanje Turskoj u srijedu. Ova dva bitna igrača za „ajkule” su ostala kod kuće kako bi što spremnije dočekala meč sa Hrvatima.

"Odgovaralo mi je to. Trebao mi je odmor, prije svega od putovanja, jer sam s Jugom u posljednjih sedam dana bio u Švajcarskoj i Sloveniji. Naravno, na treninge se to nije odrazilo i fizički se osjećam odlično", zaključio je Ivović.

Dobud: Dolazimo da pobijedimo

Hrvatska ekspedicija je sinoć stigla u Kotor, od 19 časova je i odradila trening pred meč u kojem nema alternativu - mora da pobijedi ako želi da sačuva šanse da ode na finalni turnir.

"Mi smo olimpijski pobjednici i tako treba da se postavimo prema svakom protivniku. Crna Gora nas je iznenadila u Zagrebu. Tada su Crnogorci igrali bez klasičnog centra, a sada će im na toj poziciji biti Saša Mišić. U reprezentaciju im se vratio i jedan od najboljih bekova na svijetu Predrag Jokić... Uprkos tome, dolazimo u Kotor da pobijedimo", rekao je Dobud hrvatskim medijima.

Selektor „barakuda” Ivica Tucak traži trijumf, ali ne i lov na što veću razliku.

"Treba nam pobjeda, ali ne smijemo da zaboravimo da Crna Gora gostuje Grčkoj. Gledao sam snimak njihove utakmice u Budvi, na kojoj su Grci bili puno bliže pobjedi", istakao je bivši trener hercegnovskog Jadrana.

(izvor:Vijesti)