Koliko puta sedmično dizati tegove?
Foto: Shutterstock

Istraživanje

Koliko puta sedmično dizati tegove?

Važnije je kako trenirate od toga koliko često trenirate, ističu stručnjaci. Kako izvući maksimum iz treninga?

U okviru nedavno sprovedenog istraživanja, učesnici studije podijeljeni su u tri grupe. Jednu su činili vježbači koji treniraju dva puta nedjeljno, drugu oni vježbaju tri puta nedjeljno, a u posljednjoj grupi bili su muškarci koji treniraju četiri puta sedmično.

Zanimljivo, rezultati istraživanja su pokazali da je razlika u njihovoj snazi bila minimalna!

KOLIKO JE DOVOLjNO?

„Dovoljno je trenirati dvaput nedjeljno ukoliko želite da radite na snazi jer to omogućava mišićima da se pravilno odmore“, ističe autor studije dr Pablo B. Kosta. „Češći treninzi bi mogli neutralisati efekte vježbanja.“

ŠTA TO ZNAČI?

Dakle, nije toliko važno koliko često ili dugo trenirate već je neophodno da trening bude efikasan. Stručnjaci predlažu da povećate broj serija i ponavljanja ili težine s kojima radite ukoliko želite da ubrzate rast mišića i ojačate – ne da trenirate češće, ali na isti način kao do sada.

Izvor: Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.