Facebook otpustio stažistu koji je otkrio grešku u Messengeru
ilustracija

Slaba tačka

Facebook otpustio stažistu koji je otkrio grešku u Messengeru

Facebook je otpustio stažistu koji je kreirao aplikaciju koja je otkrila slabu točku na Facebookovom Messengeru.

Kako prenosi Sky News, aplikacija studenta Arana Khane, nazvana Marauder's Map, omogućila je korisnicima Messengera da utvrde tačnu lokaciju bilo koje osobe s kojom četuju, čak i ako nisu prijatelji na Facebooku. To proširenje za Google Chrome, koje je Khana objavio u maju, skinuto je 85.000 puta.

Khana je o proširenju 26. maja objavio post na blogu na Redditu i Mediumu te kaže da su ga drugi dan nazvali iz Facebooka, tražeći da obriše ekstenziju i ne razgovara s novinarima, što je, kaže, i učinio. Tri dana nakon objavljivanja proširenja, tvrdi, iz Facebooka su ga obavijestili da mu povlače ponudu za stažiranje.

Facebook je sedam dana poslije objavio nadogradnju Messengera koja je riješila sporni problem. Portparol Facebooka je rekao da je ta nadogradnja bila u pripremi mjesecima te da je Khana zloupotrijebio korisničke podatke.

Izvor:Nezavisne

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.