Ranko Perović podnio ostavku
Ranko Perović

Vaterpolo reprezentacija bez selektora

Ranko Perović podnio ostavku

Dosadašnji selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović podnio je ostavku na tu funkciju.

Kako je saopšteno iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG) Perović se na taj potez odlučio nakon Svjetskog prvenstva u Kazanju, gdje su crnogorski vaterpolisti osvojili peto mjesto, prenijela je Anadolija.

Crna Gora je na tom šampionatu upisala pobjede nad Japanom, Kazahstanom, Australijom i Mađarskom, igrala je neriješeno sa Australijom, dok je poražena od finalista Srbije i Hrvatske.

Perović je reprezentaciju vodio od 2011. godine i za to vrijeme osvojio dva srebra: na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu 2012. godine i Svjetskom prvenstvu u Barseloni 2013. godine.

Sa crnogorskim ''ajkulama'' je igrao polufinale na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kao i na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2014. godine. U Svjetskoj ligi ima dvije bronze 2013. u Čeljabinsku i 2014. godine u Dubaiju. 

Perović je u sezoni 2008/2009. godine sa kotorskim Primorcem osvojio Evroligu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.