Za ovim trikovima lude sve žene: Vizuelno izdužite noge
foto: Thinkstock

Četiri modna savjeta

Za ovim trikovima lude sve žene: Vizuelno izdužite noge

Poslušaje četiri modna savjeta i postignite izgled ekstremno dugih nogu.

Bez obzira da li imate kratke noge koje želite da vizuelno produžiti ili duge koje dodatno želite naglasiti, poslužite se ovim savjetima koje prenosi Portal Index. 

Mnoge od nas nemaju tu sreću da poput Viktorijinih anđela imaju predivne, vitke i zategnute duge noge. Kako kukanje i samosažaljenje nijesu u našem stilu, evo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da barem vizelno izdužite noge. 

Izbjegavajte cipele sa kaiševima oko članaka 

Znamo kako savršeno idu uz suknju olovka kroja i koliko su udobne i stabilne, ali kaišići će vizuelno prerezati vaše noge zbog čega će vam noge djelovati kraće nego što zaista jesu. Držite se štikle u nijansama boje kože te platformi koje će naglasiti vaše gležnjeve, a time i dužinu nogu. Što je nijansa cipela bliža boji vaše kože, to će vam noge djelovati duže. 

Nosite pantalone ili helanke u boji cipela 

Nošenje pantalona i cipela iste boje, vizuelno će produžiti noge jer će se boje stopiti pa granica između pantalona i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji vrijede i za čarape ukoliko npr. nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dijela odeće. 

Mini suknje i kratke pantalonice visokog struka 

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog produživanja nogu. Upravo iz tog razloga, trebali biste češće nositi kratke suknjice i pantalonice, samo pazite da dužina, odnosno manjak iste ne djeluje neukusno. Dobar izbor su kratke suknje i šorcevi visokog struka, jer ipak prekrivaju malo više tijela od odeće niskog struka koja osim što zna djelovati vulgarno, vizualno skraćuje figuru. Svakoj ženskoj silueti, kada je dužina nogu u pitanju, imponira upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufastim, balon suknjicama ili suknjicama u slojevima, a izbjegavajte prepripijene modele. 

Birajte cipele na špic 

Cipele na špic vizuelno produžuju stopala, ali i kompletne noge pa imajte barem jedan pošteni par u svom ormaru. Brojne strane zvijezde sa razlogom biraju upravo ovakve modele. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.