Crna Gora preko Mađarske do petog mjesta
foto: Getty Images

Svjetsko prvenstvo

Crna Gora preko Mađarske do petog mjesta

Vaterpolisti Crne Gore savladali su Mađarsku 10:9 i zauzeli peto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Kazanju.

Tim Ranka Perovića je u svojoj posljednjoj utakmici na turniru uspio da se djelimično revanšira Mađarskoj za poraz u finalu na prvenstvu svjeta u Barseloni prije dvije godine.

Crna Gora je protiv Mađara samo jednom gubila i to na početku meča (1:0), a zatim je predvodjena Ivovićem i golmanom Lazovićem, koji je zabilježio deset odbrana, uspejla da dođe do trijumfa.

Kako prenosi B92, u pobjedničkom timu najefikasniji je bio Ivović sa tri gola, dok su Pasković i Janović postigli dva pogotka. U selekciji Mađarske istakli su se Erdelji, Hošnjanski i Varga sa dva gola. 

Sedmo mjesto na SP pripalo je Sjedinjenim Američkim Državama koje su bile bolje od Australije sa 10:6. Finale izmedju Srbije i Hrvatske igra se od 21 sat, dok je duel za treće mjesto u kom se sastaju Italija i Grčka na programu od 19.30.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.